Acustică arhitecturală

Pentru o serie de camere, un sunet și un confort acustic bun sunt una dintre cerințele indispensabile, cum ar fi o iluminare suficientă sau un sistem de ventilație modern. Este vorba despre cinematografe si home cinema, săli de repetiții, lobby-ul spațiilor publice, vestibulele gărilor și aeroporturilor, săli de conferinta, studiouri, săli de sport, birouri de tip "open air " etc. În astfel de încăperi, pentru a obține confortul acustic, este necesar să rezolvați simultan mai multe probleme acustice, adesea conflictuale.

Construirea acusticii

Din păcate, mediul urban modern, adesea, nu este prietenos, din punct de vedere al nivelului crescut de zgomot și vibrații. Astfel de factori enervanți afectează în mod negativ starea psiho-emoțională a unei persoane și, pe termen lung, au un efect negativ asupra sănătății sale.Astfel in proiectarea clădirilor nou construite, precum și reparațiile majore și reconstrucția clădirilor existente ar trebui să fie luate în considerare condițiile pentru crearea unui mediu acustic favorabil pentru locuitorii acestora.
Cerințele pentru confort acustic trebuie sa inceapa cu planul general și sa se termine cu astfel de detalii neinsemnate la prima vedere, cum ar fi pragurile ușilor sau numărul de contururi de etanșare a cadrelor ferestrei. Totul este important pentru liniștea în casă: grosimea pereților și pereților despărțitori, a materialului acestora, prezența „podelelor plutitoare” în planseu, echipamente și conducte de inginerie instalate corect, amplasarea conductelor de ventilație, arbori elevator etc. Nici măcar un arhitect cu experiență nu este întotdeauna capabil să ofere o listă exhaustivă de măsuri pentru a crea confortul acustic necesar într-un mediu uman.
Sarcina unui proiect competent de constructie acustica este de a combina soluții integrate pentru izolarea sunetului și a vibrațiilor incaperilor, oferind nu numai cerințele sanitare ale documentelor de reglementare actuale, ci si creând un confort acustic real în incaperi.
Image